Κεφαλονιά2023-01-04T14:00:43+02:00

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗΝ

Κεφαλονιά

Η Κεφαλονιά ή αλλιώς Κεφαλληνία , που φέρεται ότι το όνομα της πήρε από τον μυθικό ήρωα Κέφαλο , είναι το έκτο κατά σειρά μεγαλύτερο σε έκταση νησί της Ελλάδας και το πρώτο από τα Επτάνησα στο Ιόνιο Πέλαγος.

Είναι ένα νησί με ιδιαίτερο φυσικό ενδιαφέρον καθώς συνδυάζει απόλυτα το « Βουνό & Θάλασσα» με την οροσειρά του Αίνου , που έχει χαρακτηριστεί ως εθνικός δρυμός, να καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της έκτασής του αλλά και τις αμέτρητες παραλίες του με γνωστότερη την παραλία Μύρτος, που με τα καταγάλανα νερά της έχει ψηφιστεί 11 φορές ως η καλύτερη ελληνική θάλασσα.

Πρωτεύουσα του Νησιού είναι το Αργοστόλι που δεσπόζει στον ομώνυμο κόλπο , με την λιμνοθάλασσα του Κουτάβου αλλά και την πέτρινη γέφυρα De Bosset να προσφέρουν ένα υπέροχο θέαμα.

Δεύτερη κατά σειρά μεγαλύτερη πόλη είναι το Ληξούρι στην περιοχή της Παλικής, στο οποίο κανείς μπορεί να φτάσει οδικώς ή με το καραβάκι.

Στην Κεφαλονιά ο επισκέπτης μπορεί να φτάσει είτε αεροπορικώς, είτε με αυτοκίνητο από τα λιμάνια …

  • Σάμης ( Πάτρα – Σάμη)

  • Πόρου ( Κυλλήνη – Πόρος)

  • Φισκάρδου ( Νυδρί – Φισκάρδο)

“Η Κεφαλονιά έχει το προνόμιο να συνδυάζει τις πεντακάθαρες, πανέμορφες παραλίες με τον επιβλητικό όγκο του Αίνου και τον παρθένο εθνικό δρυμό του. Μοναδικό κομμάτι του νησιού αποτελούν τα σπήλαιά της, Δρογκαράτη και Μελισσάνη.

IONIAN SEA HOSPITALITY

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ

Κεφαλονιάς

Καταλύματα στην Κεφαλονιά

Go to Top