Ηλεία2023-01-04T14:00:15+02:00

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗΝ

Ηλεία

Ο Νομός Ηλείας βρίσκεται γεωγραφικά στην βορειοδυτική Πελοπόννησο και υπάγεται διοικητικά στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Πρωτεύουσα του νομού είναι ο Πύργος.

Είναι ένας νομός με ιδιαίτερη ιστορική σημασία καθώς εκεί βρίσκεται η Αρχαία Ολυμπία το πιο δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας αφιερωμένο στον θεό Δία, που ήταν ο τόπος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο αρχαιολογικός χώρος της Ολυμπίας έχει χαρακτηρισθεί ως Μνημείο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.

Επίνειο του Πύργου είναι το Κατάκολο ένα όμορφο , παραλιακό χωρίο και λιμάνι . Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα του Πύργου και συνδέεται είτε οδικώς είτε με το τρένο.

Η Κουρούτα βρίσκεται 20 χλμ. ΒΔ. του Πύργου και είναι γνωστό παραθεριστικό θέρετρο καθώς διαθέτει αμμώδη παραλία, θαλάσσιες δραστηριότητες , χώρους αναψυχής και κέντρα διασκέδασης.

Στα νοτιοδυτικά του νομού βρίσκονται οι Ιαματικές πηγές του Καϊάφα, που προσελκύουν πολλούς επισκέπτες όλο τον χρόνο και αποτελούν σημαντική πηγή τουρισμού στην περιοχή. Στο ίδιο σημείο λειτουργούν οι εγκαταστάσεις για την εξάσκηση της Ελληνική ομάδας θαλάσσιου σκι.

“Είναι ένας νομός με ιδιαίτερη ιστορική σημασία καθώς εκεί βρίσκεται η Αρχαία Ολυμπία το πιο δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας αφιερωμένο στον θεό Δία, που ήταν ο τόπος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο αρχαιολογικός χώρος της Ολυμπίας έχει χαρακτηρισθεί ως Μνημείο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.

IONIAN SEA HOSPITALITY

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ

Ηλείας

Καταλύματα στον νομό Ηλείας

Go to Top